Valet 2018

Hej alla som fortfarande svänger förbi och läser här! 

Jag har funderat på om jag skulle skriva något om detta val och mina tankar kring det samt tidigare val jag fått äran att göra min röst hörd i, för det har blivit några sedan jag fyllde 18år!

I mitt allra första val så bodde jag med min dåvarande pojkvän i en hyresrätt i Farsta, jag jobbade nästan 12h/dag och hade mest det som hjärtefråga det och lättare att få bostad! 

I andra valet hade jag precis flyttat hem till pappa igen och hade börjat jobba på en förskola. Mina hjärtefrågor var fortfarande lättare att få en bostad och sedan barnomsorgen då jag och mina kollegor slet som djur (och fortfarande gör) 

I mitt tredje val så var jag nybliven 2barnsmamma boende i Högdalen och kände att inget av mina tidigare val hade gett något konkret på 8år! Världen runt omkring oss börjar vakla i och med SDs nya inflytande! Valet behövdes göras, jag läste och läste inget parti kändes rätt. Jag gick ändå och la min röst på det som just då stod närmast i frågorna barnomsorg och familjeliv! 

I detta val så har jag verkligen känt mig kluven inget känns bra och då har jag verkligen läst på dem olika partiernas hemsidor med vart dem stod när dem startade och vad dem står för nu och vad dem vill göra! 
Mitt val efter att ha gjort två olika valkompasser föll på två olika partier med väldigt lika värderingar och efter att ha läst mer ingående om deras önskan att driva det jag tycker är mina kärnfrågor som försvaret, polisen, äldreomsorgen, barnomsorgen samt vården så blev det ett parti i rikstadsvalet och landstinget och ett annat i kommunen! 

(null)


Jag tänker inte dömma någon om dem inte röstat som jag eller inte tycker precis som jag för det är något jag gillar med Sverige att du ska få tycka precis som du vill men tvinga inte på någon annan dina åsiker som det är det enda rätta för alla! Men tänk om alla skulle tänka och tycka exakt likadant? Så tråkigt allt skulle bli då .. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: